NASLOVNA        ISTORIJA        KARTA      ŠKOLA                  B    A    D   N J    E    V    A    C

  Pogled: ↓

 a  KTu eL N o

  P E J S A Z I  1

 PEJSAZI   2

 PO  S E L U

HRONOLOGIJA

  BADNJI  DAN 

  
  dvoriste   

     folklorci   

 
Petrovdan  

SKLONOSTI

 A R H I V A

Arh: Poplava

 
SITUACIJE:

 SLUZBE  I...

   H  O  B  Y     

playStation
sport muzika
  u    J  U  L   u
dj a v o
minga


  Drugi predeli:
lepi Placevi
   guca selo
      
magla    

 TRADICIJA

fotoNaslovna

pišite nam

 

Design Rici
brojac poseta            Dečji vrtić  POLETARAC  Badnjevac


       

 "Večernje novosti" 15.maj 2008. :                                                    Biće mesta za trčanje

    HVALA! - u istom trenutku rekla su 24 mališana iz vrtića "Poletarac" u selu Badnjevcu za novčanu pomoć koju su dobili od "Večernjih novosti". Deci novac ne predstavlja ništa, ali pomisao da više u vrtiću neće morati zimi da pretrčavaju kroz dvorište do toaleta, znači mnogo.
Njihovom "Poletaracu" dodeljeno je 400.000 dinara u humanitarnoj akciji našeg lista - "Čitaoci predlažu - mi pomažemo".
Miris vlage i dotrajali tepisi prvo su što se oseti i vidi u prostoriji u kojoj borave deca. Improvizovani ormarići, nekoliko stolova, stolice, lavabo, metla i igračke. Sve zajedno. Na zidu okačen kućni red. Trčanje po sobi zabranjeno. Sve i da nije, mesta nema...
- Presrećni smo što smo dobili novac za sređivanje našeg vrtića - priča vaspitačica Marijana Petrović. - Svi smo se angažovali da pošaljemo pismo i objasnimo vam u kakvim uslovima se vaspitavaju deca. Zahvaljujući pomoći roditelja, sređeni su nam lavabo i struja. Ali, to nije dovoljno. Naš vrtić je u sklopu osnovne škole i mališani su prinuđeni da koriste toalet koji se nalazi u zasebnoj zgradi. Zimi je najteže.
Radovi u vrtiću počeće na leto. Potrebno je da se postavi parket, napravi toalet u zgradi, okreči prostorija, promene vrata i naprave ormarići.
- Učimo da crtamo, pišemo i još neke razne pesme - uglas su povikali Kristina, Denis i Valentina. Mesto ih ne drži, pa su pojurili u školsko dvorište. Tamo im je najlepše kad je lepo vreme.
Kako nam je ispričala vaspitačica Marijana, roditelji stalno donose za mališane papirne ubruse, toalet-papir i sapune. Iako su pod krovom predškolske ustanove u Batočini, novac do njih slabo dolazi.

- Obraćali smo se i predsedniku opštine Batočina, ali su nam rekli da nema novca - priča vaspitačica Marijana.
Meštani Badnjevca kažu da će sređivanje vrtića zadržati mnoge mlade na selu. Ljudi odavde rade u Kragujevcu ili Batočini, i svima dobro dođe da deca mogu negde da budu dok su na poslu. U selu ima još dečaka i devojčica koji bi mogli da idu u vrtić, ali trenutno nema mesta za njih.
- Ako niko ne bude hteo da nam pomogne, deca će otići u grad - komentarišu meštani. - Onda samo katanac na zgradu. Pa, da vidimo ko će ovde da raste i da radi. A, u ovom mestu prvo je sagrađena škola, pa tek onda - crkva.Poletarci  u  Poletarcu